top of page
Zoeken
  • Suzanne

Je kind als spiegel

In veel afstemmingen die ik maak voor kinderen wordt er ook een boodschap voor de ouders doorgegeven. De ouder, veelal moeder, vraagt de afstemming aan omdat ze aanloopt tegen bepaald gedrag bij haar kind dat ongemak veroorzaakt. Heftige emoties, claim-gedrag, slaapproblemen of moeite met ontlasting zijn enkele voorbeelden. Zowel het kind áls de ouder heeft er last van dat dit gebeurd en beide worden dus geraakt in dezelfde situatie alleen op een andere manier. Wat er dan in een afstemming naar boven komt, is dat het kind ook een onbewust innerlijk stuk van de ouder spiegelt.

Het mooie is dat de lastige situatie er dus niet voor niks is en het een signaal is dat er bewustzijn wil komen op iets. Als de ouder er dan bewust van is wat er op een diepere laag speelt, veranderd er al gelijk iets in de energie waardoor het gedrag van het kind vanzelf afneemt of ophoudt. Het kan wel zijn dat de ouder voor zichzelf nog niet klaar is en op een liefdevolle manier aan de slag mag met het stuk.

Dus als jij nu ongemak ervaart en het niet lekker loopt met je kind.. kijk dan eens wat je kind je zou kunnen spiegelen? Mag jij je ergens van ontlasten wat je onbewust vasthoudt? Welke emotie wil er in jou gezien en ontladen worden? Neem jij je eigen ruimte wel in?

Een mooie uitnodiging om naar binnen te keren en voelend te onderzoeken wat er aandacht wil in jou.


0 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page