top of page
Zoeken
  • Suzanne

Presence in het moederschap draagt bij aan een mooiere wereld

Precense in het moederschap draagt bij aan een mooiere wereld...

Je kind heeft het nodig om te voélen dat je er bent, dat je als moeder aanwezig bent met je hele zijn. Je kan wel fysiek in de ruimte aanwezig zijn maar als je er met je volle aandacht niet kunt zijn dan voelen je kinderen niet dat je er écht bent. Je bent er dan fysiek wel maar de verbinding is leeg. Dit gebeurd als je zelf bent afgesloten van je gevoel, erg in de doe-modus zit of met je hoofd (bewust of onbewust) bij andere zaken bent. Denk ook aan je mobiele telefoon. Je bent er dan wel maar je bent er niet.

Verbinding maken met je kind doe je door echt beschikbaar voor hem of haar te zijn. Je maakt niet alleen contact op de fysieke laag maar je ziet hem of haar ook echt op de wezenlijke laag. Je bent bij je kind aanwezig en kunt hem of haar écht zien. Het mooie is dat je hierdoor niet alleen dichter bij je kind bent, maar ook bij jezelf. Je kunt verder kijken dan alleen de uiterlijke vorm en voelt in je hart de verbondenheid tussen jullie. Het brengt je als moeder in de vrouwelijke energie, je natuurlijke staat van zijn. Open en ontvankelijk voor jezelf én voor je kind. Je kind zit van nature nog veel meer in deze energie, hij of zij is volledig in het Nu en kan genieten en verwonderd zijn in elk moment. Het merkt daarom ook precies op wanneer jij wel of niet echt aanwezig bent.

Aanwezigheid bij je kind geeft hem of haar veiligheid en dan niet alleen fysieke veiligheid maar juist emotionele veiligheid. Het geeft hem of haar het gevoel dat zijn emoties er helemaal mogen zijn en dat je deze als ouder ook helemaal kunt ontvangen. Zo wil boosheid even mogen uitrazen en verdriet even willen stromen. Je geeft hierbij automatisch het signaal af dat je kind het waard is om er helemaal te zijn. Hij of zij doet er toe en er is compassie voor zijn beleving.

Aanwezig zijn is dus een groot cadeau voor jezelf en voor je kind. En zeker als moeder/vrouw zijnde, waarbij we vaak zelf zijn opgegroeid in een maatschappij waarbij de mannelijke energie van het mentale, doen en doelgerichte overheerste. Als je dit gewend bent vraagt het soms een versnelling terug te schakelen. Meer te vertragen en te zakken in je lichaam waarbij je weer kunt voelen en intuïtief kunt handelen. Meditatie en vertraagd wandelen zouden dan bijvoorbeeld kunnen helpen.

Het mooie van dit alles is dat het bijdraagt aan een omgeving waarbij je je kind stimuleert om zichzelf te zijn en de verbinding met zijn of haar authenticiteit te behouden. En zo helpen we mee aan het creëren van een mooiere wereld waarbij nieuwe generaties als vanzelf meer leven vanuit hun hart.

Open, ontspannen en zelfverzekerd.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page