top of page

Geboorte in Kaart coachingsessie

Voor wie?

Een Geboorte in Kaart sessie is voor iedereen die ooit geboren is, iedereen heeft geboorte patronen.

Maar zeker voor degene die een moeilijke start hebben gekend of weten dat er opmerkelijke kwesties hebben gespeeld. Bijvoorbeeld;

  • Als je weet dat de prenatale fase en/of geboorte niet soepel is verlopen. Veelal zie je hier ook een verband tussen en is het proces van de geboorte een gevolg van hetgeen dat onderliggend speelde gedurende de prenatale fase.

  • Als er overweldigende gebeurtenissen of emoties bij je ouders zijn geweest toen je in de buik van je moeder zat. Of als je een langdurige of juist snelle geboorte hebt gehad, of middels een inleiding of keizersnee ter wereld bent gekomen.

  • Als er medische interventies hebben plaatsgevonden of je gelijk bij je moeder bent weg gehaald na de geboorte en/of medische hulp nodig had. 

Soms weet je (intuïtief) dat je een moeilijke start hebt gehad, maar weet je niet precies hoe en wat. Kun je het ook niet meer achterhalen omdat er geen contact (meer) met de ouders mogelijk is. Weet dan, dat een geboorte in kaart sessie óók dan mogelijk is en er informatie uit je onderbewuste naar boven komt.

 

Tijdens een sessie werk ik namelijk tevens met het lichaamsgeheugen, je cellulaire herinneringen en aan de hand daarvan kan er een hoop zichtbaar worden. Door het gebruik van geluidsfragmenten en unieke fotokaarten zal jouw lijf gaan reageren door bijv. herkenning, sensaties, emoties, weerstand of verlangen. Soms kan er ook ineens een specifieke geur of beeld bij je opkomen. Je weet daardoor intuïtief altijd de juiste kaarten te pakken en die vertellen iets over jouw verhaal.

Je zult herkenning vinden in geboortepatronen en van wat zich nu nog laat zien in je huidige leven. Aan de hand daarvan zullen we de bijbehorende onderliggende behoeftes in kaart brengen alsmede je kwaliteiten & eigenschappen. 

De geboorte-overgang vormt een basis-imprint voor alle overgangen die zullen plaatsvinden in je leven

Je kunt een sessie doen;

Voor jezelf als je jezelf op een dieper niveau wilt begrijpen en je regelmatig kampt met gevoelens/ emoties die terugkomen maar die je niet goed kunt plaatsen. Alsof ze als een rode draad door je leven lopen en maar (vaag) blijven opkomen. 

Als je graag inzicht wilt in je eigen kern overtuigingen en (automatisch) gedrag, waarvan je inmiddels wel weet of voelt dat dit niet meer ten gunste voor je is. 

 

Als (aanstaande) moeder kan het heel waardevol zijn om je eigen geboorte in kaart te laten brengen. Je doet hiermee inzichten op over hoe bepaalde overtuigingen en gedragspatronen tot stand gekomen zijn. Zodat je je eigen onzekerheden en angsten beter leert begrijpen en dit onbewust niet meer hoeft door te geven aan je kind. Je zal hierdoor een bewustere moeder met meer zelfvertrouwen voor je kind zijn.

Maar ook het in kaart brengen van de geboorte van je kind kan ontzettend waardevol zijn, want hoe hij/zij gestart is vormt de basis voor zijn gevoel van eigenwaarde, veiligheid en verbondenheid. Je krijgt inzicht in hoe jouw kind de zwangerschap en geboorte heeft ervaren. Waarom je kind doet zoals hij/zij doet. Wanneer je hier weet van hebt en de onderliggende behoeftes van je kind leert kennen, zul je je kind beter kunnen begeleiden op zijn/haar weg naar volwassenheid. Onverklaarbaar gedrag is opeens heel logisch en daar weet jij nu beter mee om te gaan.

Het zal de verbinding met je kind nóg meer versterken en je kind zal zich gesteund voelen om authentiek zichzelf te zijn.

 

Voel je welkom in de praktijk, zo ziet een sessie eruit:

Een Geboorte in Kaart sessie bestaat uit 2 bijeenkomsten van gemiddeld ca. 1,5 uur. Afhankelijk van wat jij of je kind heeft meegemaakt, duurt een sessie iets langer of korter. Elk geboorteverhaal is uniek en er is dan ook geen 'als dit, dan' verhaal. We kijken juist naar jouw unieke ervaringen en imprints en leggen verbanden naar de overtuigingen en het gedrag van nu.  Tussen de eerste en de tweede bijeenkomst zit 1 à 2 weken, afhankelijk van wat je fijn vind en nodig hebt qua verwerking.

Voorafgaand aan de ontmoeting wordt gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen en na de gehele sessie zal je een verrijkend verslag van mij nagestuurd krijgen, waarin ik de geboorte-ervaring, persoonlijke geboortepatronen en onderliggende behoeftes samenvat. Dit verslag kun je er dan op latere momenten nog eens bij pakken omdat blijkt dat het proces nog door zal werken, je meer herkenning gaat terugzien en puzzelstukjes op z'n plek vallen. Ook krijg je desgewenst nog wat reflecterende en helende opdrachten mee. 

Kosten

Een Geboorte in Kaart sessie kost € 120,- per bijeenkomst incl. btw

Voel je welkom!

The deeper you go, the higher you grow 

GIK tafel_edited.jpg
Materialen pakket.jpg
bottom of page