top of page

Vrouwen en Moeders

Diep in jezelf vind jij de weg naar wie je werkelijk bent

Ieder heeft zijn eigen levenspad te lopen, een pad van vele ervaringen, bewustwording en groeiprocessen. Een pad waarvan er geen één hetzelfde is, het is jóuw unieke pad!

Onderweg kom je soms voor uitdagingen en keuzes te staan, ben je jezelf een beetje kwijt door verandering of weet je gewoon niet wat de volgende stap in de goede richting is. 

Het is dan fijn als iemand je weer opweg helpt zodat je het grotere plaatje weer kan overzien en weet welke volgende stap je mag zetten. 

Diep in jezelf weet jij zelf wat nodig is en welke stap(pen) je kan zetten om dichter bij jezelf en jouw levensgeluk uit te komen. We hebben allemaal een innerlijk weten in ons, alleen is het niet altijd makkelijk om bij deze laag in jezelf te komen. Zeker niet als je even vastloopt. Gaandeweg ons leven raakt het contact met ons ware natuur een beetje vertroebeld en bouwen we een schild om ons heen om die puurheid en kwetsbaarheid te beschermen.

In verbinding met je innerlijk kind als poort naar je authentieke zelf

Tijdens het opgroeien hebben pijnlijke ervaringen en onverwerkte emoties (trauma) uit de kindertijd ervoor gezorgd dat je overlevingsstrategieën en beschermmechanismen hebt ontwikkeld. Dat was nodig om door te kunnen gaan en de opgedane pijn niet (weer) te hoeven voelen. Maar die mechanismen houden onbewust nu nog stand, en dit heeft invloed op hoe we vandaag de dag de dingen beleven. Zo hebben we enerzijds de belevingswereld van de volwassene en anderzijds de belevingswereld van het kind in ons dat bepaalde gevoelens nog niet heeft verwerkt. 

Het kind is van nature puur, heel en vol liefde en staat in verbinding met je authentieke zelf. Maar door het schild van je beschermmechanismen blokkeert deze verbinding deels en kun je op momenten gevoelens van leegte ervaren of steeds terugkerende moeilijkheden en onprettige emoties. Een gevoel van afgescheiden zijn. Van binnenuit zal daar altijd het verlangen zijn om de weg stapje voor stapje weer vrij te maken zodat je ook kunt leven vanuit verbinding met wie jij werkelijk bent, de ruwe diamant zou je kunnen zeggen. De Luisterkind-methode kan je helpen jouw authenticiteit meer zichtbaar maken.

Een afstemming brengt je in contact met jezelf

- Ervaar jij nu ongemak en loopt het even niet zoals je graag zou willen?

- Kom je lastige gevoelens of innerlijke pijn tegen?

- Ben je veel moe en/of heb je slaapproblemen?

- Sta je voor een moeilijke keuze?

- Zit je met vragen?

- Ben je opzoek naar inzicht in jezelf?

- Wil je weten welke volgende stap nu bij jou past?

Een afstemming kan breed ingezet worden. Het contact tijdens een afstemming gaat een laagje dieper, het is een veld waar meer informatie uit te halen is dan waar je met je dag-bewustzijn bij kunt. Zo kan een afstemming je een groter zelf-inzicht geven en je een stukje ondersteunen in jouw proces. Daarnaast kijk ik waar er in de energie al verandering gebracht kan worden en krijg je handvaten die je kunnen begeleiden bij het zetten van de volgende stap(pen) op je levenspad. Waarna er meer ruimte komt voor verandering en verbinding. 

bottom of page