top of page
Ik oktober 2023 2_edited.jpg

Wie ben ik?

Mijn naam is Suzanne de Jong (1984), samenwonend en moeder van Jasmijn.

Vanaf het moment dat ik zwanger was van mijn dochter, wist ik dat ik alles zo bewust en natuurlijk mogelijk wilde aanpakken en doormaken. De zwangerschap, geboorte en de ontwikkeling/het opgroeien van haar. Ik had intussen zelf geleerd dat, in diepere verbinding met jezelf zijn, essentieel is voor een vervuld en gelukkig gevoel. En dat ik als ouder grote invloed heb om die natuurlijke verbinding waarmee je geboren wordt, te behouden en stimuleren bij mijn kind.

 

Zelf ben ik die verbinding met mezelf een lange tijd kwijt geweest, ik leefde onbewust in de overlevingsstand en kreeg te maken met een burn-out op mijn 25e. Gaandeweg mijn ontwikkeling was ik me door pijnlijke ervaringen en onverwerkte emoties steeds meer gaan afsluiten van mezelf. Het herstelproces, waarin ik diverse vormen van hulp en ondersteuning heb aangepakt, was een lange innerlijke reis terug naar die verbinding met mezelf. 

Tijdens deze reis kwam een deel van mij naar boven waar ik lange tijd geen contact mee had gehad, namelijk mijn innerlijk kind. Het deel dat bestaat uit al onze kinderlijke gevoelens, instincten, intuïtie, energie en creativiteit. Het werken met mijn innerlijk kind heeft mij vele inzichten, heling en bewustwording gebracht. Het bleek de poort naar de diepere verbinding waar ik naar zocht. Ik weet nu hoe belangrijk deze verbinding in het leven is om je eigen pad te gaan en je van binnenuit gelukkig te voelen. 

Het bemoedigd me daarom mijn dochter hierin zo bewust mogelijk te begeleiden en grootbrengen. En waar mogelijk ook andere kinderen en volwassenen te helpen. 

Mijn passie voor geboorte psychologie

Tijdens mijn pad van bewustwording en zelfkennis de afgelopen jaren ben ik geboeid geraakt door de prille levensfase van zwangerschap en geboorte. Doordat ik tijdens mijn eigen proces geconfronteerd werd met mijn geboortetrauma en ontdekte dat mijn lichaam daar vandaag de dag nog steeds op reageert, ben ik me verder gaan verdiepen.

Naast dat ik 1,5 jaar gewerkt heb aan het lichaamsgericht helen van mijn geboortetrauma middels Somatic Experiencing, ben ik een opleiding gaan doen in de prenatale en geboortepsychologie. Ik ontdekte dat de fase van zwangerschap en geboorte een blauwdruk vormt voor de rest van je leven en dat ik zelf nooit had geweten wat eigenlijk de impact van mijn eigen traumatische geboorte is geweest. 

Het heeft een hele nieuwe kijk op mezelf gegeven en ik wordt er heel enthousiast van om met dit thema te werken. Juist omdat de kennis nog zo onderbelicht is in de wereld.

Maar ook omdat we op dit gebied juist kunnen bijdragen aan een nieuwe generatie die door bewuste ouders en in verbinding met een goede hechting ter wereld komen. Dat maakt de wereld echt een stuk mooier. 

Vanuit mijn eigen ervaring vind ik het fijn om me vooral te richten op vrouwen, moeders en kinderen. 

Opleidingen afgerond met goed gevolg:

2022 - Opleiding in pré-natale en geboortepsychologie- GIK

2021 - Mini cursus doorlopen Je geboorte in kaart - gedrag is altijd logisch

2021 - E-cursus doorlopen Leer de taal van je kind te verstaan - Present child methode

2020 - 3-delige cursus doorlopen In het licht van de Akasha reading en healing

2019 - opleiding afgerond en diploma behaald voor Luisterkind-werker

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met yoga, dans, sieraden maken, in de natuur zijn, kinderen, dieren en bewustzijnsontwikkeling. 

bottom of page