top of page

Geboorteverwerking en Kinderwens

Luisterkind inzetten bij het verwerken van de geboorte

Conceptie, zwangerschap en geboorte, de start van een nieuw leven is een belangrijk moment dat bepalend kan zijn voor het leven dat volgt. Vanaf het begin van een mensenleven vormen zich diverse lagen en in de grote overgang van conceptie naar geboorte gebeurd er veel. Het kan zijn dat ervaringen tijdens de zwangerschap of geboorte traumatisch zijn en blijvende sporen nalaat. Dit kan op verschillende momenten in het leven naar voren komen, vlot na de geboorte of pas na langere tijd als iemand volwassen is. Zo kan er in de periode na de geboorte bijvoorbeeld sprake zijn van een huilbaby, maar het kan ook zijn dat oudere kinderen of volwassenen problemen hebben die gerelateerd kunnen worden aan een moeilijke start in het leven. 

 

Het kan dus zijn dat je als moeder een geboorteverwerking-afstemming wilt aanvragen voor je baby omdat de zwangerschap of bevalling moeizaam of traumatisch is verlopen. Zo kun je middels een afstemming je baby een stem geven om te laten vertellen hoe zijn/haar beleving was en vragen wat hij/zij nu nodig heeft. Ik kijk tijdens het contact ook waar ik al verandering kan aanbrengen en stukjes kan keren in de energie.

Dit kan voor baby's vanaf 8 weken oud omdat de baby eerst moet wennen aan de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld. 

 

Het kan ook zijn dat je als volwassenen inzicht wilt in je eigen geboortemoment. We kijken dan hoe je jouw geboorte hebt beleefd en wat er is blijven hangen aan moeilijke ervaringen. Wat het effect nu nog is in je dagelijks leven en wat er nodig is om dat los te laten. 

Luisterkind inzetten bij de wens om zwanger te worden

Kinderen krijgen, het is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. In eerste instantie voelt zwanger worden als een vanzelfsprekendheid. Maar als dat niet direct lukt, kan dit veel onzekerheid, verdriet, frustratie en gemis veroorzaken. Met een kinderwens-afstemming gaan we kijken of we inzicht kunnen verkrijgen waarom je niet zwanger raakt. Of er eerst nog specifieke stappen gezet moeten worden en/of blokkades opgeruimd moeten worden. Ook zal ik kijken of er misschien al een ziel is waarmee je onbewust toch al in verbinding staat.

bottom of page