top of page

 Baby's, Kinderen en Jongeren

Kinderen staan van nature nog heel erg in verbinding met zichzelf en staan open voor de wereld om zich heen. Ze hebben nog geen filter zoals volwassenen dat hebben en zijn daardoor puur en open. Afhankelijk van de leeftijd leven kinderen grotendeels in het moment, ze zijn volop aanwezig met hun hele wezen en beleven de buitenwereld rijkelijk in hun binnenwereld. Dat doen ze voornamelijk met hun gevoel en vooral baby’s en jonge kinderen voelen daarbij sferen en energieën feilloos aan. Hierdoor kunnen indrukken en ervaringen extra hard binnenkomen. Dat geeft aan hoe kwetsbaar kinderen zijn en dat hun beleving grote impact heeft op hun (verdere) leven. Hun onderbewuste slaat alle herinneringen en ervaringen op. Belangrijk genoeg om hier bewust bij stil te staan en mee om te gaan. 

(Hoog)gevoelige kinderen kunnen daarbij eerder onrustig, overprikkeld en vermoeid raken. En baby's huilgedrag vertonen (met name 's nachts). Een afstemming kan meer duidelijkheid geven in de (onderbewuste) beleving van het kind en wat er nodig is voor een positieve verandering.

Je kind leert van jou en jij leert van je kind


Hoe de belevingswereld er van jouw kind uitziet, kan nog wel eens verschillen met die van jou. Hoe jonger het kind, hoe minder de hersenen zijn ontwikkeld en hoe meer ze nog vanuit het onderbewustzijn leven. Kinderen reageren instinctief op jouw energie, dat wat jij uitstraalt. Het fijne maar ook het minder fijne. Hiermee bedoel ik gevoelens en emoties die je misschien juist wel probeert te verbergen of niet wil voelen. Of waar je je zelfs niet eens bewust van bent maar wat wel onder de oppervlakte bij jou speelt als ouder. 

Kinderen kunnen je daarin heel goed spiegelen en triggeren. Het kan soms vervelend zijn als dit gebeurd maar uiteindelijk kun je dus van je kindje leren en samen verder groeien naar meer verbinding. De triggers leiden veelal naar je eigen innerlijk kind-stukken. Ze vragen onbewust om de oude pijn van jouw innerlijk kind weer in je armen te sluiten. Jezelf te geven wat je diep van binnen nodig hebt. Want hoe meer jij verbinding hebt met je innerlijk kind en leeft vanuit je hart, hoe meer je ook verbinding kunt maken met je eigen kind(eren). En dat geeft rust en vreugde voor het hele gezin. 


Een afstemming aanvragen voor je kind kan daarom om diverse redenen. Het kan puur om het kind gaan maar het kind kan ook de ingang zijn om een boodschap voor jezelf te ontvangen. Vaak is het een wisselwerking en laten kinderen in een afstemming ook weten wat er bij de ouders veranderd mag worden. Puur in jouwzelf zodat het ook doorwerkt op je kind. Het hangt af van de klachten van je kind of vragen die je hebt en wat het kind vanuit zichzelf laat zien. 


Redenen om een afstemming voor je kind aan te vragen kunnen zijn:

 

- Slaapproblemen

- Veel huilen

- Specifiek gedrag

- Overheersende emoties

- Onrust 

- Vragen over school/ leerachterstand


Maar natuurlijk kan het ook zijn dat je gewoon benieuwd bent naar wat er in je kind omgaat en wil je weten waar hij/zij zelf meekomt. 

Een afstemming kan al snel opheldering geven over wat er speelt bij jouw kind. Vooral bij onrustige baby's die nog niet kunnen praten kan dit veel inzicht geven. Tijdens de afstemming kijk ik ook gelijk naar wat er al opgelost kan worden in de energie. Het energetisch reinigen van de aura of slaapkamer hoort hier ook bij. Kindjes reageren hier snel op en dat kan al gauw de rust weer terugbrengen. 
 

bottom of page